Je kunt voor geld een heel mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart - Josh Billings

Grote hondenrassen

Greyhound

greyhoundKarakter

Greyhounds zijn intelligente, aanhankelijke en gevoelige honden die zich sterk hechten aan hun baas en graag deel uitmaken van het gezin.  Ze blaffen zelden en zijn ook niet erg waaks. In huis zijn ze rustig, vriendelijk en gezellig. Buitenshuis zijn ze zeer actief en alert. Hun jachtinstinct en uihoudingsvermogen is erg groot, Greyhounds zijn zeer zachtaardig en maken een verstandige indruk. De Greyhound is in meestal betrouwbaar met kinderen en vriendelijk ten opzichte van mensen. Soms kan hij wat verlegen overkomen onbekenden.  Met andere honden geven ze zelden problemen, behalve wanneer ze aan het jagen of rennen zijn, als dat gebeurt kan er dan wel eens gesnauwd worden. Het zit in hun aard om achter snel bewegende objecten aan te rennen; hun jachtinstinct is meer dan gemiddeld ontwikkeld. Ze kunnen wel leren om te gaan met de reeds aanwezige huiskat, maar dit moet goed begeleid worden. 

Beweging

De Greyhound  kan enorm hard lopen en demonstreert dit graag. Hij is een echte sprinter. Toch heeft dit ras niet zo enorm veel beweging nodig als vaak wordt gedacht. Lopen naast de fiets is een goede manier om hem zijn benen te laten strekken, maar u kunt de hond ook laten rennen op een goed afgesloten terrein. In huis zijn de Greyhounds erg rustig, zelfs tot op het luie af. Buitenshuis blijft dit ras een wegvluchtend dier steeds als prooi aanzien. 

Opvoeding

De Greyhound is een zeer intelligent ras, maar hij is erg gevoelig. Gehoorzaamheid cursussen bij een puppy wordt wel aanbevolen.  Dit ras heeft een zachte maar consequente opvoeding nodig. Een verscheidenheid aan technieken, trainingen en uitdagingen maakt een Greyhound gelukkig en fit!

Verzorging

De vacht van de Greyhound is zeer kort en strak en heeft daarom niet veel verzorging nodig. Borstelen hoeft maar minimaal.