Als je hond denkt dat jij de belangrijkste persoon ter wereld bent, hoef je geen andere opinie meer te raadplegen - Luc Delafortrie

Grote hondenrassen

Boxer

boxerKarakter

De boxer is een vrolijke hond die snel leert, hij is nieuwsgierig en intelligent. De boxer is eerlijk, spontaan en een uitstekende waakhond. Hij is levendig en vriendelijk als je met hem speelt, maar dapper en vastberaden wanneer hij kwaad is. De boxer is een hond die mits een consequente opvoeding, goed met kinderen en andere huisdieren kan omgaan. De Boxer is nooit vals of gemeen, zelfs niet wanneer hij oud is.  Klik op de link als je op zoek bent nar een boxer?  Daar vind je een overzichtje van de verschillende hobbyfokkers van dit hondenras in uw regio.

Beweging

De boxer heeft veel beweging nodig. Hij houdt van lange wandelingen, rennen, ravotten en spelletjes. Hij is geschikt voor verschillende vormen van hondensport.

Opvoeding

Boxer puppies hebben een cosequente opvoeding nodig. Deze puppies kunnen onstuimig zijn en je kan zijn onstuimige gedrag afleren. Een gehoorzaamheidstraining is een aanraader voor elke boxer, gezien hun sterkte en grootte. Dit is een bron van geestelijke stimulatie voor de hond en een win-win situatie voor boxer en baasje.

Verzorging

De vacht van de boxer kan je in conditie houden door nu en dan met een rubberen borstel te borstelen.


pekingees.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop1.jpgpuppiestekoop6.jpgpuppiestekoop7.jpgpuppiestekoop8.jpgpuppiestekoop9.jpgSint-Bernard.jpgteckel.jpgTibetaanseTerrier.jpgVolwassenHond.jpg