Al gehoord van die twee vlooien die de Lotto gewonnen hadden? Ze kochten een hond in Spanje - Abott Russ

Grote hondenrassen

Groenendaeler

Karakter

groenendaelerDe Groenendaeler is één van de 4 Belgische Herders.  Een Groenendaeler heeft altijd een zwarte vacht!  Het is een attente, intelligente leergierige hond die meestal erg gehecht is aan zijn baasje en het gezin. Hij heeft veel aandacht nodig, zonder deze nodige aandacht zal hij echt ongelukkig worden. Een Groenendaeler kan goed opschieten met andere honden en huisdieren mits men hem al vroeg met deze in contact brengt. Tegenovers vreemden kan hij vaak gereserveerd optreden. De Groenendaeler is ook waaks, hij zal zijn gezin en de bezittingen steeds in bescherming nemen.  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een Groenendaeler.  Daar vind je een overzichtje van de verschillende hobbyfokkers in uw regio!

 

Beweging

Een Groenendaeler kan veel beweging aan en is ideaal voor sportieve baasjes.  Groenendaelers zijn gek op lange wandelen en fietstochten. Een opgevoede Groenendaeler kan onaangelijnd met u mee wandelen.  Groenendaelers houden ook wel van spelletjes zoals apporteren en balspelletjes. Indien hij genoeg beweging en oefening krijgt zal hij binnen erg rustig zijn.

Opvoeding

Een Groenendaeler heeft een zachtaardige maar consequente opvoeding nodig. Groenendaelers zijn uiterst gevoelig.  Vermijd roepen, slagen en stampen... Groenendaelers zijn slime honden, ze kunnen dus snel leren. Groenendaeler puppies moeten best al vroeg gesocialiseerd worden met allerlei situaties zodat ze zelfvertrouwen krijgen en zich kunnen ontwillelen tot een stabiele hond.

Verzorging

Een Groenendaeler heeft een lange zwarte bovenvacht en een zeer dichte wollige ondervacht. Groenendaelers verharen twee keer per jaar. Dagelijks kammen en of borstelen in nodig om de vacht klittenvrij te houden.  Opgepast, overdreven kammen of borstelen kan de ondervacht beschadigen.