Een hond wordt niet als een goede hond beschouwd omdat hij goed kan blaffen. Een mens wordt niet als een goed mens beschouwd omdat hij goed kan praten - Tsjwang-Tse

Grote hondenrassen

Tervuerense Herder

Karakter

TervyerenseHerderDe Tervuerense Herder is ook weer één van de 4 Belgische herders. Een Tervuerense Herder een intelligente werkwillige, volhardende hond. Hij is zeer gevoelig en trouw en hecht zich hard aan zijn baas en het gezin.  De Tervuerense Herder is ook waaks, hij zal zijn gezin en de bezittingen steeds in bescherming nemen.  Begin vroeg met de socialisatie door hem in contact te brengen met allerlei situaties, dieren en mensen.  Dan pas kan hij zich ontwikkelen tot een aanhankelijke en verantwoordelijke hond.  

 

 

Beweging

De Tervuerense Herder heeft veel beweging nodig.  Deze hond houdt van wandelen, zwemmen en fietsen.  Als hij goed is opgevoed kan hij onaangelijnd mee wandelen.  Als hij voldoende beweging krijgt dan zal hij binnen rustig zijn.  De Tervuerse Herder houdt van spelletjes.  De Tervuerense Herder kan ingezet worden voor Flyball, behendigheid, speuren, gedrag en gehoorzaamheid...

Opvoeding

Een Tervuerense Herder is een slimme hond die goed kan leren.  Deze Herder heeft een zachte maar consequente opvoeding nodig.  Een harde aanpak heeft het omgekeerde effect.  Roepen, slagen en stampen moet je vermijden.     

Verzorging

Een Tervuerense Herder moet vanwege de lange vacht met onderwol wekelijk gekamd en geborsteld worden om klitten te voorkomen. Gebruik hiertoe de juiste materialen om beschadiging van de ondervacht te voorkomen.