De hond is het waakzaamste dier, en toch slaapt het de hele dag - G. C. Lichtenberg

Grote hondenrassen

Amerikaanse Staffordshire Terrier

americanstafforedKarakter

Amerikaanse Stafforshire Terriers behoren tot de vecht -en of waakhonden. De Amerikaanse stafforshire terrier in eerste plaats een vechthond, door zijn onstuimig gedrag. Hij kan heel dominant zijn en is ook een prima waakhond. De Amerikaanse Staffordshire Terrier zal huis en haard goed bewaken en is onvriendelijk zijn voor mensen die hij niet kent. De Amerikaanse Staffordshire Terrier is erg moedig en vasthoudend en behoorlijk hard voor zichzelf. Amerikaanse Staffordshire Terriers hebben een groot uithoudingsvermogen en kunnen soms erg onstuiming zijn. Deze hond is trouw aan zijn gezin en in doorsnee en gehoorzaam. Dit ras is geschikt voor actieve eigenaars die boven hun hond kunnen staan.  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een Amerikaanse Staffordshire Terrier.  

Beweging

De Amerikaans Staffordshire Terrier heeft veel beweging nodig. Ze lopen graag naast de fiets en houden van balspelletjes en apporteren.

Opvoeding

Amerikaanse Stafforshire Terrier puppies hebben een consequente opvoeding nodig. Amerikaanse Staffordshire Terrier puppies moet men van kleins af leren om niet aan de riem te trekken. Het kan een gezinshond zijn mits het gezin goed kan omgaan met een sterke, onstuimige hond. Amerikaanse Staffordshire Terrier puppies zijn in de regel zijn ze zeer lief voor kinderen. Hij zal huis en haard goed bewaken en katten en andere huisdieren accepteren als hij daar vroeg mee vertrouwd is geraakt. Sommige exemplaren zijn wat strijdlustig ten opzichte van andere honden. Amerikaanse Staffordshir Terrier puppies zijn niet geschikt voor mensen die niet aan het opvoeden van honden gewend zijn.

Verzorging

De vacht van de Amerikaanse Staffordshire Terrier heeft weinig behoefte aan verzorging. Dode of losse haren kunnen met een rubberen borstel verwijderd worden.


puppiestekoop15.jpgpuppiestekoop16.jpgpuppiestekoop17.jpgpuppiestekoop18.jpgpuppiestekoop2.jpgpuppiestekoop20.jpgpuppiestekoop21.jpgpuppiestekoop3.jpgpuppiestekoop4.jpgpuppiestekoop5.jpgpuppiestekoop6.jpgpuppiestekoop7.jpg