Al gehoord van die twee vlooien die de Lotto gewonnen hadden? Ze kochten een hond in Spanje - Abott Russ

Grote hondenrassen

Galgo Español

GalgoKarakter

De Galgo is de snelste hond ter wereld en wordt vaak gebruikt in de sport van de hondenracen. De Galgo Español is een intelligente en aanhankelijke hond.  Ze zijn alert en erg nieuwsgierig. De Galgo Español doet het erg goed in een huiselijke omgeving. Hij hunkert om menselijke aandacht en wil graag deel uitmaken van het gezin. Met kinderen kunnen Galgo's meestal goed opschieten op voorwaarde dat ze de hond respecteren en in zijn waarde laten. Door hun gevoeligheid zijn ze beter geschikt voor iets grotere kinderen.  Met andere honden willen ze erg graag spelen, waarbij ze graag hun snelheid demonstreren. Hij kan niet goed opschieten met katten of andere kleine huisdieren heeft, inclusief kleinvee. Hun sterke jachtinstinct maakt dat ze achter alles aanjagen wat snel beweegt en het daar ook niet bij laten. Ten opzichte van vreemden is de Galgo afstandelijk maar niet argwanend, al neemt de hond het wel op voor u als daar reden toe is. De Galgo is pittiger en gereserveerder naart vreemden toe dan de Greyhound.  De Galgo heeft een sierlijke, fijne staart en vaak kan hij zijn staart in een krul dragen. De Greyhound kan dit niet.

Beweging

De Galgo houdt van lopen en heeft heel wat beweging nodig. Het is een echte lange afstands loper.  Een omheinde tuin is een must en het moet op zijn minst van gemiddelde grootte zijn. Lange wandelingen zijn ook noodzakelijk om deze hond gezond en actief te houden. De Galgo heeft de neiging om dingen na te jagen omwille van zijn sterke jachtinstinct. Hierdoor moet hij altijd aan de lijn. Hij is zeer wendbaar en ook de snelste hond ter wereld. Hij is ook behendiger en wendbaarder dan de Greyhound, zijn Engelse broer.

Opvoeding

De Galgo Español  is een zeer intelligent ras, maar hij is erg gevoelig. Gehoorzaamheid cursussen bij een puppy word aanbevolen, maar is niet vereist. Dit ras heeft een zachte maar consequente opvoeding nodig. De Galgo heeft techniek, trainingen en uitdagingen nodig om fit en gelukkig te zijn. Met consequentie, veel geduld en inzicht in het karakter van de windhond kan men deze hond nog het één en ander bijbrengen.

Verzorging

De vacht van de Galgo Español  is zeer kort en strak en heeft daarom niet veel verzorging nodig. Borstelen hoeft maar minimaal.