Heb je naaste lief als je auto en je hond - Kadé Bruin

Grote hondenrassen

Siberische Husky

Karakter

SyberischeHusky

De Siberische Husky heeft een groot uithoudingsvermogen en is onafhankelijk. Als gezelschapshond is hij aanhankelijk en sociaal. Deze hond is zeer gesteld op zijn baas en diens gezin. De Siberische Husky is geen goede waakhond, want hij is niet argwanend tegenover vreemden. De Siberische Husky is niet agressief tegenover andere honden. Siberische Husky's gaan over het algemeen goed om met soortgenoten, maar de omgang met huisdieren moet u goed begeleiden. Over het algemeen zijn katten en knaagdieren niet de geschikte huisgenoten voor deze hond, maar gelukkig vormen kinderen geen enkel probleem.

 

Beweging

De Siberische Husky heeft veel ruimte en beweging nodig om geestelijk in orde te blijven, zeker minstens anderhalf uur per dag. Het is een hond voor sportieve mensen die er op uittrekken in weer en wind, gaan fietsen, joggen , strandwandelingen maken, de bergen in trekken.... Hoe kouder het weer des te meer plezier hij zal beleven. De Husky zal heel ongelukkig zijn als hij binnenshuis wordt gehouden. Eenzame en opgesloten Husky's die te weinig beweging krijgen beginnen te huilen en je huis te vernielen. Laat een Husky aangelijnd uit en omhein uw tuin. Het jachtinstinct van deze hond is zeer sterk ontwikkeld, daarom is een hoge omheining vereist. Husky's kunnen moeilijk alleen zijn, daarom raden we aan om meerdere Husky's samen te houden.

Opvoeding

Een Husky is niet echt een gezinshond, al zou het in een sportief ingesteld gezin wel kunnen. De Siberische Husky is een sledehond in hart en nieren. Wanneer u uw Husky iets wil leren, zal u doortastend en consequent te werk moeten gaan. Daarnaast moet u erg veel geduld en inzicht in het poolhondenkarakter hebben. Een Husky gehoorzaamt alleen maar wanneer hij zelf het nut van een commando inziet. Als u een Siberische Husky wilt aanschaffen is het verstandig eerst contact op te nemen met een specialist op het gebied van poolhonden .

Verzorging

Zo nu en dan kammen en bortelen is al voldoende. De vacht van de Husky is mooier als hij in een buitenkennel zit. De vacht van deze hond vernieuwd zich twee maal per jaar. De hoeveelheid haar die dan los komt is ongelooflijk.


BorderCollie.jpgbouvier.jpgboxer.jpgbullmastiff.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop1.jpgpuppiestekoop10.jpgpuppiestekoop11.jpgpuppiestekoop4.jpgpuppiestekoop5.jpgpuppiestekoop6.jpgpuppiestekoop7.jpg