Heb je naaste lief als je auto en je hond - Kadé Bruin

Middelgrote hondenrassen

Border Collie

middelgrote hondenrassenKarakter

De Border Collie is een werkhond. Hij is ook intelligent en beweeglijk. De Border Collie is hard voor zichzelf en zeer moedig. Hij is zeer gehecht aan zijn baas en zijn gezin. De Border Collie is heel waaks en zal zijn baas en diens eigendommen met volle overgave verdedigen. De Border Collie behoort tot de meest intelligente hondenrassen. Hij is snel van begrip. Bij gebrek aan werk of leiding zoekt hij voor zichzelf werk door andere dieren, zoals een troep ganzen, of zelfs een groepje wandelende mensen bij elkaar te drijven.  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een Border Collie?  Daar vind je een hobbyfokker van dit specifieke hondenras in uw regio.

Beweging

Een Border Collie is een werkhond en heeft veel lichaamsbeweging nodig. Als hij niets te doen heeft, wordt de Border Collie een buitengewoon lastig en soms wel een agressieve hond. De hond moet en wil werken en zijn lichaam en geest moeten gevoed worden met een of meerdere taken. De Border Collie kan uitblinken als het gaat om behendigheid, obedience, fly-ball, het drijven van schapen, enzovoort. Dit ras leeft ervoor om voor u te werken, elke dag opnieuw.

Opvoeding

Border Collie puppies zijn lief, levendig en ondeugend. De lieve puppies veranderen snel in actieve stuiterballen tijdens het opgroeien, waarbij ze voortdurende nieuwsgierigheid en actief zijn. Border collies zijn actieve roedeldieren, het voldoet dus niet op hem altijd op zichzelf aangewezen te laten of in de achtertuin te laten leven. Ze hebben een uitdaging nodig. Border Collie puppies zijn enorme intelligent en hebben een enorme ‘will-to-please’.Border Colllie puppies pikken erg snel nieuwe commando’s op. Border Collies hebben een natuurlijke aanleg voor het drijven van vee.

Verzorging

De vacht van de Border Collie heeft relatief weinig verzorging nodig. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende om de vacht in goede conditie te houden.


BassetHound.jpgbeagle.jpgBernerSennen.jpgBobtail.jpgNewfoundlander.jpgopvoedingpuppies.jpgpekingees.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop5.jpgpuppiestekoop6.jpgpuppiestekoop7.jpgpuppiestekoop8.jpg