Als je in de topsport op iemand wilt rekenen, koop dan een hond - Ivan Lendl

Hobbyfokker gezocht!

WaarWelKopen

Zoek steeds een pup bij een hobbyfokker en koop zeker nooit in een dierenzaak. Dit zijn meestal broodfokkers die enkel uit zijn op winstbejag.  Ze maken zich niet veel zorgen om de dieren op zich.  Vermijd kennels die verschillende hondenrassen aanbieden.

Als je op zoek bent naar een rashond is een hobbyfokker het beste idee.  Deze is meestal gespecialiseerd in één ras en zal zijn uiterste best doen om kwaliteitswerk af te leveren. Hij zal je bijstaan met raad en daad om het leven van zowel jou als dat van de puppy zo goed mogelijk te laten verlopen. Op internet vind je heel veel nuttige info over hondenfokkers: zoek hier de rasvereniging die je nodig hebt. Zij hebben aangesloten fokkers die onder toezicht staan van een fokreglement.

Hoe herken je een hobbyfokker

  • Bij een hobbyfokker groeien de pups op in het gezin en komen in contact met mensen, kinderen, geluiden...De pups zitten dus niet in een buiten ren of aparte ruimte waar ze voortdurend gescheiden zijn van het gezin.
  • De hobbyfokker staat in voor de socialisatie gedurende de eerste weken tot je de pup afhaalt. De fokker laat dus toe dat mensen en kinderen de pups aanraken en brengt de pups in contact met allerlei geluiden.
  • De hobbyfokker laat toe om de moederteef en/of vaderreu te zien, zodat je kan zien hoe hun gedrag is. De moederteef en vaderreu moeten ook sociaal zijn naar mensen en kinderen toe.
  • De hobbyfokker fokt één ras, en heeft geen verschillende nesten van verschillende rassen op hetzelfde moment in huis.
  • De hobbyfokker geeft uitgebreid advies over het ras, en belicht daarbij zowel de goede als de negatieve eigenschappen.
  • de hobbyfokker zal niet het hele jaar door pups kunnen aanbieden
  • De hobbyfokker kiest zorgvuldig de nieuwe eigenaars voor zijn puppies. Niet iedereen kan daar zo maar op 5 min een puppy kopen. Vaak werken ze ook met wachtlijsten.
  • De hobbyfokker zal je op de hoogte brengen van de puppy-garantie

Download via de volgende link een gepubliceerde lijst imv broodfokkers in België.