Heb je naaste lief als je auto en je hond - Kadé Bruin

Puppies

Socialisatie van uw pup

socialisatieSocialisatie is het proces waarbij een hond leert de individuen waarmee hij samenleeft te herkennen en op hen te reageren. Dit betreft dus mensen en andere honden, maar ook bijvoorbeeld katten, paarden en fietsers! Socialisatie is een belangrijke fase in de vroege ontwikkeling van de pup. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 1 op de 5 honden een gedragsprobleem heeft dat voorkomen had kunnen worden door een betere socialisatie op jongere leeftijd.  Indien je niet zeker bent over de werkwijze kan je contact opnemen met een hondenschool.

 

Socialisatie periode

Vanaf de leeftijd van 3 weken tot de 7e week overheerst de nieuwsgierigheid bij pups, alles is in deze periode leuk en interessant. Vanaf 7 weken begint heel langzaam de aanleg om op nieuwe dingen terughoudend en ontwijkend te reageren. De nieuwsgierigheid begint langzamerhand te verdwijnen. Op de leeftijd van 12 weken is deze helemaal verdwenen. Tenzij de hond hiervoor al allemaal leuke en prettige ervaringen heeft opgedaan met alles wat er te koop is in de wereld. Dan zijn die dingen namelijk niet meer nieuw en kan hij gewoon blijven naderen. Daarom is de socialisatieperiode tussen de 7e en de 12e week zo belangrijk.

Socialisatie

Om de pup te wennen aan alledaagse zaken en dus te socialiseren is het goed de pup overal mee naar toe te nemen om te wennen (stad, draaideuren, liften, steigers, andere mensen, etc., etc. etc.). Daarnaast moet bij angstgedrag juist handelen om het angstgedrag niet onbedoeld te belonen.
 

Socialisatie is nodig om te voorkomen dat je hond :

  • Agressief gedrag gaat vertonen tegenover vreemde mensen, naar auto’s, fietsers...
  • Vlucht voor brommers, andere honden en voor visite.
  • Gaat jagen op, eendjes, paarden en schapen.
  • Niet alleen thuis kan zijn.

 


bouvier.jpgboxer.jpgbullmastiff.jpgbullterrier.jpgChihuahua.jpgchow-chow.jpgopvoedingpuppies.jpgpekingees.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop1.jpgpuppiestekoop10.jpg