Een hond wordt niet als een goede hond beschouwd omdat hij goed kan blaffen. Een mens wordt niet als een goed mens beschouwd omdat hij goed kan praten - Tsjwang-Tse

Kleine hondenrassen

Pomeriaan

Karakter

pomeriaanEen Pomeriaan is een kleine hond met een groot ego, hij gaat voor niets of niemand uit de weg. Een Pomeriaan is erg slim, oplettend en intelligent, je kan hem gemakkelijk iets aanleren.  Een Pomeriaan is altijd een vrolijk, aanhankelijk aan zijn baas en erg actief. Een Pomeriaan werd vroeger vooral als waakhond gebruikt.  Hij heeft een consequente opvoeding nodig, anders dreigt hij blafferig te worden.  Klik op de volgende link wanneer je een pomeriaan wilt kopen.  Je vindt er een overzichtje van verschillende hobbyfokkers op de kaart gesitueerd. 

 

Beweging

Een Pomeriaan is al tevreden met een korte wandeling of even spelen in de tuin.

Opvoeding

Leer de Pomeriaan al vroeg dat hij een paar keer mag blaffen als er iets aan de hand is (deurbel, visite), maar dat hij daarna weer stil moet zijn. Wees hier erg consequent in!  Een Pomeriaan is normaal gezien gemakkelijk op te voeden omdat ze intelligent zijn en snel leren.

Verzorging

Kam de vacht van de Pomeriaan eens in de twee weken uit met een zeer grove kam, daarna borstel de vacht lichtjes. Werk je met een  fijne kam of kam je de Pomeriaan te vaak kan je de ondervacht beschadigen.