Al gehoord van die twee vlooien die de Lotto gewonnen hadden? Ze kochten een hond in Spanje - Abott Russ

Puppies

Inentingen: vaccinatie puppies?

inentingenVaccinaties voor puppies zijn de basis van voldoende weerstand in de rest van het leven Jaarlijkse vaccinatie op maat is nodig om de weerstand van uw pup op peil te houden.  Vraag raad aan uw dierenarts of dierenkliniek.

 
 

Eerste inenting:

De pups worden best gevaccineerd als ze nog bij de moeder zijn, en wel op 6 weken leeftijd. Deze pupenting is in ieder geval tegen Hondenziekte en Parvo. Als U de pup gaat halen bij de fokker rond de leeftijd van 8 weken, dan heeft hij deze eerste inenting in de meeste gevallen al gehad.

Tweede inenting:
Een tweede enting krijgen de pups op de leeftijd van 9 weken. Dan worden ze geënt tegen Parvo en Leptospirose

Derde inenting:
Op de leeftijd van 12 weken, krijgen de puppies hun laatste enting, de zogenaamde cocktailenting. Deze vaccinatie tegen Hondenziekte, Parvo, Hepatitis Parainfluenza/Adeno en Ziekte van Weil (leptospirose) Als de pup deze derde enting heeft gehad, is hij volledig in orde voor het ganse jaar. Elk jaar wordt deze cocktailenting dan herhaald.

Aanvullende inentingen:

Bij puppycursus: kennelhoestvaccinatie

Bij verblijf in een kennel: kennelhoestvaccinatie

Bij vertrek naar het buitenland: rabiësvaccinatie (minimaal 3 weken van tevoren)

Ontwormen

Alle pups hebben wormen uw pup dus ook. Ontwormen is vooral een humane gezondheidskwestie! Ontwormen doe je best op 6-8-10 weken leeftijd, op 3-4-5-6maanden leeftijd en daarna elke 3 maanden

Vlooien

Vlo-vrij in het eerste levensjaar geeft minder risico op vlooienallergie op latere leeftijd. Gebruik maandelijks een pipet in de nek om te ontvlooien.


BassetHound.jpgbeagle.jpgBernerSennen.jpgBobtail.jpgBorderCollie.jpgbouvier.jpgboxer.jpgbullmastiff.jpgbullterrier.jpgChihuahua.jpgchow-chow.jpgdalmatier.jpg