Hoe meer ik de mensen leer kennen, hoe meer ik van mijn hond houd - Michel Eyquem de Montaigne

Gebitsverzorging

Gebitsproblemen bij honden

GebitsverzorignGebitsproblemen bij honden worden vaak veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Tandplak is een nauwelijks zichtbaar laagje dat zich voortdurend op de tanden vormt. Het bestaat uit voedselresten, slijm en bacteriën. Wanneer het niet verwijderd wordt, verkalkt tandplak naar tandsteen. Tandplak kunt u zelf helpen verwijderen, tandsteen kan alleen door uw dierenarts verwijderd worden!

Gevolgen

Naarmate uw hond ouder wordt, wordt ook de kans op het ontstaan van gebitsproblemen groter. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw hond. Klachten kunnen variëren van slechte adem tot verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Het is daarom belangrijk om het gebit van uw huisdier dagelijks te verzorgen en regelmatig te laten controleren.

Verzorging

  • U kunt kiezen om dagelijks het gebit van uw hond te poetsen. Met de C.E.T Gebitverzorgingsset heeft u direct alle benodigdheden.
  • Anderzijds kunt u gebruik maken van een anti-tandplak poeder (Orozyme Bucco Fresh Plaqueoff, PlaqueOff) of vloeistof. Deze poeders en vloeistoffen (Orozyme RF2 Aquadyl, Vet Aquadent) gaan door het voer of drinkwater van uw hond.
  • Daarnaast zijn er natuurlijk nog de speciale dental dieetvoedingen, waxen, poeders en kauwstrips die allemaal meehelpen om het gebit zo optimaal mogelijk te houden!