Heb je naaste lief als je auto en je hond - Kadé Bruin

Insectenbeten bij honden 

allergieSteken van insecten zoals bijen of wespen kunnen meestal een grote, ronde, vrij platte zwelling veroorzaken.  Deze zwellilng ontstaat snel en is erg pijnlijk.  Als een hond verschillende keren gestoken is, kan er een acute overgevoeligheidsreactie  ontstaan.  Dit kan een moeilijke ademhaling veroorzaken met soms de dood tot gevolg.  Wanneer je onzeker bent over een allergische situatie contacteer je best uw dierenarts of dierenkliniek

Steken van muggen en vlooien veroorzaken meestal vele kleine rode pukkeltjes die erg jeuken. De hond likt en krabt zich hevig en beschadigt hierdoor zijn huid. Soms ontwikkelen honden een chronische allergie voor vlooiespeeksel. Dit veroorzaakt haaruitval over het hele lichaam, en de huid op de rug voor de staartwortel, is rood en dik.  De vlo kan ook de tussengastheer zijn van enkele lintworm soorten De bestrijding van ongedierte die drager kunnen zijn van vlooien , speelt dus een belangrijke rol bij een goede gezondheid van uw hond.

Tekenbeten geven slechts een klein wondje.  Teken kunnen vrij lang op uw hond zitten. Men ontdekt teken als kleine grijze of bruine bolleijes, die aan de huid vast zitten.Teken zuigen bloed en brengen verscheidene bloedziekten over.  

Tips bij insectenbeten: 

  • Verwijder de parasiet
  • Reinig de huid van uw hond
  • Breng verzachtend ontstekingsremmend smeersel op de steekplaats aan
  • Behandel zonodig de overgevoeligheidsreactie
  • Teken verwijder je best met een teken-tangetje