'Rare wezens', zucht de hond. Ze hebben een gehoorapparaat, een vals gebit en een bril en niks om beter te ruiken. En dat is nou juist essentieel - Kadé Bruin

Middelgrote hondenrassen

Shar Pei

middelgrote hondenKarakter

De Shar Pei is hond met een uniek uiterlijk en karakter. Shar pei puppies hebben een consequente opvoeding nodig. Dan alleen zullen de Sharp pei puppies opgroeien tot een vriendelijke trouwe honden. De Shar Pei is rustig en enorm intelligent. De Shar Pei is een goede kameraad voor zijn familie en toegewijd aan zijn baas. Hij is altijd goed gezind en lief ten opzichte van kinderen en volwassenen. Het zijn goede bewakers van huis en haard. Bezoek wordt altijd aangekondigd. De Shar Pei is nogal wantrouwig naar vreemden toe. Ze komen goed overeen met andere huisdieren vermits de Shar pei puppies al op jonge leeftijd aan deze dieren gewend zijn geraakt.  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een Shar Pei.  Daar vind je een hobbyfokker voor dit specifieke hondenras in uw regio.

Beweging

De Shar Pei heeft redelijk veel behoefte aan beweging. Als u ze buitenhuis voldoende beweging geeft gedragen ze zicht binnen erg rustig. De Shar Pei kan op een appartement gehouden worden op voorwaarde dat u hem regelmatig buiten laat voor een wandeling.

Opvoeding

Shar Pei puppies zijn meestal eigenzinnig en eigenwijs.Shar Pei puppies hebben daarom een consequente opvoeding nodig, ja is ja en nee is nee! Shar pei puppies hebben baat bij enkele lessen op de hondenschool. Een goede socialisatie van de Shar Pei puppies is van enorm belang. Door hun karakters is het zeer belangrijk om de Shar pei puppies van jongs af aan zo veel mogelijk aan mensen, honden en situaties te laten wennen.

Verzorging

De Shar Pei heeft een sterke en harde huid, terwijl de vacht kort en borstelig is. De huid van de Shar Pei puppies vertoont strakke rimpels op het lichaam die later verdwijnen. Nadien blijven slechts de rimpels op het voorhoofd en de schoft over. De rimpels moet je eenvoudig met rust laten. Niet uitwrijven of insmeren.
De huid van de Shar Pei heeft een vetlaagje dat in geen geval mag beschadigd worden. Vermijd daarom uw hond regelmatig te wassen. Als de hond echt vuil is spoel hem dan enkel af met helder handwarm water en droog hem goed of.  Let op de ogen bij dit ras, omdat de oogleden nog wel eens naar binnen willen krullen.


bullmastiff.jpgbullterrier.jpgChihuahua.jpgchow-chow.jpgpuppiestekoop1.jpgpuppiestekoop10.jpgpuppiestekoop11.jpgpuppiestekoop12.jpgpuppiestekoop14.jpgpuppiestekoop14_socialisatie.jpgpuppiestekoop15.jpgpuppiestekoop16.jpg