Herinnering is als een hond die gaat liggen waar hij wil - Cees Nooteboom

Middelgrote hondenrassen

Franse Buldog

fransebuldogKarakter

Franse Buldog pups zijn nieuwsgierig, gek op aandacht en zeker op visite. Toch kunnen sommige exemplaren redelijk waaks zijn. Franse Buldog pups kunnen soms dominant zijn ten opzichte van soortgenoten. Met andere huisdieren zijn er nooit problemen, mits deze hond hier al op jonge leeftijd mee opgegroeid. Franse Buldog pups houden van een dicht contact met mensen en mogen niet te veel alleen gelaten worden. De Franse Buldog is een zacht ras, hij is vrolijk, speels en aanhankelijk. Het is de ideale gezinshond. De Franse Buldog is een geweldige speelkameraad. Hij kan niet goed tegen een ruw spel met kinderen en moet dan ook in het oog gehouden worden.

 

Als de Frans Buldog voldoende aandacht krijgt, is het niet nodig lange wandelingen te maken. Bij warm weer is dit zelfs af te raden. De Franse Buldog heeft genoeg aan 3 maal daags een blokje om. Deze honden zijn prima gezelschap voor mensen die op een flat wonen. Hij houdt niet echt van een leven in openlucht.

Opvoeding

Franse Buldog pups zijn niet moeilijk op te voeden. Met hun sprekende gezichtsmimiek kunnen ze u echter al snel op het verkeerde been zetten. Franse Buldog pups hebben een consequente opvoeding nodig zonder harde trainingsmethode. Franse Buldog pus zijn erg gevoelig voor de intonatie van uw stem en ook voor de stemming in uw huis. Ze zullen nooit aggressief worden, zelfs niet tegenover vreemden. Franse Buldog pups vragen een geduldige baas.

Verzorging

De vachtverzorging van de Franse Buldog is gemakkelijk. Borstel nu en dan de vacht van deze hond met een rubberen borstel. Hou ook de gehoorgang goed schoon. Knip de nageltjes kort en maak nu en dan de gezichtsplooien schoon met een daarvoor bestemd lotion of vaseline.


Puppiestekoop_Cavalier.jpgpuppiestekoop_home.jpgRottweiler.jpgschnauzer.jpgSchotseCollie.jpgSharPei.jpgshih-tzu.jpgSiberischeHusky.jpgSint-Bernard.jpgteckel.jpgTibetaanseTerrier.jpgVolwassenHond.jpg