Je kunt voor geld een heel mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart - Josh Billings

Middelgrote hondenrassen

Fox Terrier

middelgrote hondKarakter

Fox Terriers zijn origineel gefokt voor de jacht.  Het zijn dan ook waakzame en temeramentvolle honden. Fox Terries zijn later pas gefokt als gezelschapshond. Het zijn beminnelijke en vriendelijke honden. De Fox terrier is steeds vrolijk, speel, actief, wendbaar en vol energie. Het zijn lieve, leuke, intelligente honden. Ze zijn levendig, gehard, zelfverzekerd, volhardend en ook waaks! Deze hond gaat prima om met kinderen. Sommige exemplaren kunnen dominant zijn met soortgenoten. Leer de Fox Terrier al op jonge leeftijd om te gaan met katten en andere huisdieren, zodat hij ze later niet zal najagen. Fox Terriers zijn waakzaam en zullen bij onraad aanslaan, maar zijn niet onvriendelijk tegen vreemden. In huis en tuin jaagt de Fox terrier op alles wat beweegt.

Beweging

De Fox terrier heeft veel beweging nodig wan hij barst van energie. Hij houdt van lange wandelingen, balspelletjes, zwemmen en sporten zoals behendigheid en fly-ball. Bent u sportief aangelegd, dan is een Fox Terrier zeker een geschikte hond voor u. De Fox Terrier kan heel hoog springen.

Opvoeding

Fox Terrier puppies tzijn erg intelligent en leren relatief snel. Deze hond verliest snel zijn interesse en kan koppig en eigenzinnig zijn. Fox Terrier puppies hebben behoeft aan een ervaren baas en een consequente opgvoeding. Anders worden deze puppies onhandelbaar.

Verzorging

Er zijn er twee verschillende rastypen: de gladhaar Fox Terrier en de draadhaar Fox Terrier

De gladhaar Fox Terrier  behoeft minder vachtverzorging dan de draadhaar Fox Terrier.  Een gladhaar moet je regelmatig borstelen.  Ga je naar shows met je Fox Terrier dan moet ook de gladhaar in model gebracht worden.

Met een draadhaar Fox Terrier heb je meer werk, behalve kammen en borstelen moet je een draadhaar ook ongeveer 4 x per jaar laten trimmen. Twee grote en twee na-trimbeurten. Scheren of knippen is uit den boze. Een draadhaar Fox Terrier zal door het scheren en knippen zijn kleur verliezen.


beagle.jpgBernerSennen.jpgBobtail.jpgBorderCollie.jpgbouvier.jpgboxer.jpgbullmastiff.jpgbullterrier.jpgChihuahua.jpgchow-chow.jpgdalmatier.jpgDobermann.jpg