Hoe meer ik de mensen leer kennen, hoe meer ik van mijn hond houd - Michel Eyquem de Montaigne

Middelgrote hondenrassen

Engelse Cocker Spaniel

middelgrote hondKarakter

Engelse Cocker spaniel puppies zijn vrolijk, levendig, intelligent en soms een tikkeltje eigenwijs. Deze honden kunnen niet goed tegen alleen zitten. Engelse cocker spaniel puppies kunnen goed opschieten met andere honden, huisdieren en kinderen mits ze hiermee goed gescocialiseerd worden van kleins af aan. Door hun speels karakter kunnen kinderen soms te ruw omgaan met de Engelse Cocker puppies. Hiervoor moet men wel opletten. De Engelse Cocker spaniel fungeert tegenwoordig als jachthond, gezinhond en gezelschapshond

Beweging

Een Engelse Cocker heeft de nodige beweging nodig, elke dag een stevige wandeling is aan te raden. De Engelse Cocker Spaniel wil graag werken, Engelse Cocker Spaniel puppies zijn dan ook zeer geschikt voor gehoorzaamheid, behendigheid en flyball. Het is ten zeerste aanbevolen om met een Engelse Cocker Spaniel in de hondensport te gaan trainen.

Opvoeding

Engelse Cocker spaniel puppies hebben een consequente baas nodig die de hond niet te veel zijn gang laat gaan! De Engelse Cocker is zeer gesteld op zijn baas en kan zeer aanhankelijk zijn. Als de baas niet consequent genoeg is en de hond te veel zijn gang laat gaan kan de hond baas willen spelen. Engelse Cocker spaniel puppies hebben baat aan een hondenschool!

Verzorging

Als de Engelse Cocker volwassen is, moet hij regelmatig geborsteld en gekamd worden. Tevens dient deze hond regelmatig getrimd te worden. Ze worden dan geplukt. Let op dat deze honden niet worden geschoren want de vacht wordt er dof en krullig van. Ga naar een ervaren trimmer die een cocker doet plukken en hem in model weet te brengen.


Rottweiler.jpgschnauzer.jpgSchotseCollie.jpgSharPei.jpgshih-tzu.jpgSiberischeHusky.jpgSint-Bernard.jpgteckel.jpgTibetaanseTerrier.jpgVolwassenHond.jpgVolwassenHond1.jpgWeimaraner.jpg