Herinnering is als een hond die gaat liggen waar hij wil - Cees Nooteboom

Middelgrote hondenrassen

Engelse Buldog

Karakter

EngelseBuldogEngelse Buldogs zijn uitermate lieve en vriendelijke honden. Ze houden van aandacht en hechten zich sterk aan hun baasje en het gezin. De Engelse Buldog is een echte kindervriend. Hij is ten opzichte van kinderen erg tolerant en toont zijn gevoel voor humor. De Engelse Buldog komt goed overeen met andere huisdieren en kan perfect zonder tuin. Deze hond kan ook als waakhond gebruik worden.  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een Engelse buldog?  Daar vind je een hobbyfokker voor dit specifieke hondenras uit uw regio.

Beweging

De Engelse Buldog heeft niet veel beweging nodig, het is een binnen hond, ideaal voor het leven op een appartement. Je hoeft met hem geen lange wandelingen te maken. De Engelse Buldog is tevreden met een kort blokje om. Verder is deze hond het liefst in huis of in de tuin, dicht bij het gezin. Wanneer de Engelse buldog jong is zit hij vol energie maar hij vertraagt meestal met het ouder worden. Engelse Buldoggen kunnen niet zo goed tegen warmte. Ze worden snel moe en moeten altijd kunnen beschikken over water. Zorg ervoor dat deze hond op warme dagen een koel plekje kunnen opzoeken.

Opvoeding

Engelse Buldog puppies zijn meestal niet moeilijk op te voeden. Deze hond is gevoelig voor de stem en de stemming van de baas en hij reageert meestal al op een vriendelijk verzoek. Engelse Buldog puppies moeten niet hard aangepakt worden maar ze moeten wel consequent opgevoed worden. Engelse Buldog puppies houden van aandacht en ze proberen soms het baasje te overheersen. Daarom vereist deze hond een eigenaar die de leiding kan nemen en hem op zijn plaats zet. De Engelse Buldog geeft veel liefde en aandacht en verwacht dat ook terug. Hij is altijd op zoek naar begeleiding van zijn baasje.

Verzorging

Wanneer de Engelse Buldog in de ruil is, kan je de dode en losse haren heel eenvoudig verwijderen met een rubberen borstel. Maak de gezichtplooien van deze hond schoon met een daarvoor bestemde lotion. Een Engelse Buldog ligt het liefst op een tochtvrije, droge en zachte plaats en is absoluut niet geschikt als kennelhond.


puppiestekoop.jpgpuppiestekoop1.jpgpuppiestekoop10.jpgpuppiestekoop11.jpgpuppiestekoop12.jpgpuppiestekoop14.jpgpuppiestekoop14_socialisatie.jpgpuppiestekoop15.jpgpuppiestekoop16.jpgpuppiestekoop17.jpgpuppiestekoop18.jpgpuppiestekoop2.jpg