Gentleman: een man die wel de poot van zijn hond mag schudden, maar niet de hand van zijn bediende - Colin Wilson

Middelgrote hondenrassen

Chow-chow

Karakter

chowchowChow-chows zijn uitstekende waakhonden, goede jagers en tegenwoordig is de Chow-Chow ook een trouwe gezinshond. Een Chow-Chow is een karaktervolle hond, hij is heel bedrijvig en trouw aan zijn baas, maar kan wel dominant en onafhankelijk zijn. De hond is geen allemans vriend en accepteerd alleen de baas als zijn leider. De Chow-Chow blaft nauwelijks. Als zijn baas bedreigt wordt, zal deze hond de aanvaller zeker te lijf gaan. Socialiseer de Chow-Chow puppies tijdig met kinderen en huisdieren zodat ze het later goed met elkaar kunnen opschieten. Ten opzichte van andere honden kan de Chow-Chow soms dominant zijn. Bij onbekenden houdt deze hond zich afzijdig Chow-Chows hebben een blauw zwarte tong.  

 

Beweging

Een Chow-Chow heeft de neiging lui te zijn. Deze hond heeft niet zo veel beweging nodig en profiteert van korte dagelijkse wandelingen. Hij kan niet goed tegen warm weer. De Chow-Chow kan perfect op een appartement.

Opvoeding

Chow-chow puppies hebben een consequente aanpak nodig. Door hun bazig karakter hebben de Chow-Chow puppies nood aan een dominante en standvastige eigenaar. De Chow-chow kan niet goed luisteren maar is niet dom. Je kan een Chow-Chow het een en ander aanleren mits hij het nut ervan kan inzien!

Verzorging

De Chow-Chow moet regelmatig goed doorgeborsteld worden, met name op plaatsen waar klitten kunnen ontstaan. Wen de Chow-chow al op jonge leeftijd aan dit ritueul, zodat dit later, als de hond groter en sterker is, niet ontaardt in een machtstrijd.


puppiestekoop20.jpgpuppiestekoop21.jpgpuppiestekoop3.jpgpuppiestekoop4.jpgpuppiestekoop5.jpgpuppiestekoop6.jpgpuppiestekoop7.jpgpuppiestekoop8.jpgpuppiestekoop9.jpgPuppiestekoop_Cavalier.jpgpuppiestekoop_home.jpgRottweiler.jpg