Al gehoord van die twee vlooien die de Lotto gewonnen hadden? Ze kochten een hond in Spanje - Abott Russ

Middelgrote hondenrassen

Bull Terrier

middelgrote hondKarakter

De Bull Terrier is oorspronkelijk een vechthond, wat nog duidelijk uit zijn vurige karakter blijkt. De Bull Terrier is moedig en hard voor zichzelf en vrijwel ongevoelig voor pijn. De Bull Terrier is een gespierde krachtig gebouwde hond. Deze hond heeft een levendige, vastberaden en intelligente uitdrukking. De Bull Terrier heeft een stoer uiterlijk en een diepe, brede borst. Een uniek kenmerk is het eivormig hoofd met downface. De Bull Terrier kan zich gediciplineerd gedragen, hij kan soms koppig zijn maar over het algemeen is hij goed in de omgang met mensen.
Een Bull terrier kan wat dominant ten opzichte van andere honden. De omgang met katten en andere huisdieren hoeft geen probleem te geven maar alles is afhankelijk van de manier waarop de hond gesocialiseerd en opgevoed is.

Beweging

De Bull Terrier is heel energiek en heeft veel beweging nodig, minstens één uur per dag. Als de Bull Terrier voldoende beweging krijgt is de hond heel rustig in huis. Bull Terriers zijn dol op spelletjes hoe gekker en wilder, hoe leuker ze het vinden. Vooral touwtrekspelletjes zijn favoriet, maar leer de hond wel los te laten wanneer u het welletjes vindt. Ze kunnen erg hoog springen, spelen graag met ballen en apporteren ook graag. Ze vergezellen hun baas graag op lange wandelingen, waarbij het ze weinig uitmaakt of deze wandelingen door het bos of door een drukke stad voeren. Ze doen het het beste met een kleine tuin. De Bull Terrier is beslist geen kennelhond

Opvoeding

Bull Terrier puppies zijn niet gemakkelijk op te voeden. Bull Terrier puppies kunnen koppig en eigenwijs zijn. Een goede gehoorzaamheidscursus is een aanrader voor deze puppies. Volwassen Bull Terrier zijn erg sterk en daardoor moeilijk bij te sturen. De Bull Terrier puppies zijn wel intelligent en kunnen redelijk snel leren. Ze hebben een begripvolle, geduldige baas ndig die hem liefdevol behandelt. Bull Terrier puppies hebben een ervaren eigenaar nodig die ze een consequente opvoeding geeft zonder geweld. Het eerste jaar is hierin heel belangrijk. Nadien hebben de Bull Terriers meer moeite om iets te leren.

Verzorging

Borstel de Bull Terrier wekelijks om alle losse haren te verwijderen. De oren moeten regelmatig worden gereinigd en de nagels worden geknipt. Verder heeft de Bull Terrier baat bij een zachte ligplaats.


goedehondenfokker.jpgGoldenRetriever.jpghondenfokker.jpgHondenrassen_BichonFrise.jpgJackRussell.jpgLabradorRetriever.jpgmaltezer.jpgmops.jpgNewfoundlander.jpgopvoedingpuppies.jpgpekingees.jpgpoedel.jpg