Voor zijn hond is iedere man een Napoleon; vandaar dat honden altijd zo populair zijn geweest. - Aldous Huxley

Middelgrote hondenrassen

Basset Hound

bassethoundKarakter

De basset hound is een rustige, uiterst loyale, lieve hond. Hij is vriendelijk, gezellig en zachtaardig. Hij is nooit aggresief en houdt erg veel van zijn baas. De basset hound is een hond met een echte persoonlijkheid die de stemming van mensen uit zijn omgeving perfect aanvoelt. De basset hound heeft een sterke eigen wil, je moet geduld oefenen om hem iets te leren. Door zijn sociale aanleg kan de basset hound goed opschieten met katten en andere huisdieren. Hoewel bezoekers luid worden aangekondigd, kunnen ze rekenen op een warm onthaal. De basset hound is niet graag alleen. Daarom is de aanschaf van een tweede basset hound vaak een goede idee.
 

 

Beweging

De Basset Hound is van nature lui. Ga regelmatig met hem wat langere stukken wandelen, de hond moet de kans krijgen om te lopen en te spelen om fit te blijven. Een Basset Hound kan perfect gelukkig zijn op een appartement.

Opvoeding

Basset Hound puppies hebben een eigen karakter en zijn een beetje eigenzinnig. Een Basset Hound is een intelligent hond. Met veel geduld, liefde en volharding kunt u de Basset Hound veel leren. Basset Hound puppies hebben een consequente opvoeding nodig en moeten leren gehoorzamen. Een zachte geduldige training is een must. Een Basset Hound laat ongenoegen graag horen. Als u te lang wegblijft is een ongenoegen plas of het omkeren van een afvalbak geen uitzondering.

Verzorging

Basset Hounds hebben geen overdreven verzorging nodig. Kammen en borstelen met een stevige borstel is wel nodig omdat deze hond voortdurend verhaard. Gebruik een oorcleaner voor de oren en houdt de nagels kort met een vijl.


EngelseBuldog.jpgEngelseCocker.jpgFoxTerrier.jpgFranseBuldog.jpgJackRussell.jpgLabradorRetriever.jpgmaltezer.jpgmops.jpgNewfoundlander.jpgSharPei.jpgshih-tzu.jpgSiberischeHusky.jpg