Hoe meer ik de mensen leer kennen, hoe meer ik van mijn hond houd - Michel Eyquem de Montaigne

Middelgrote hondenrassen

Amerikaanse Cocker Spaniel

middelgrote hondenrassenKarakter

De Amerikaanse Cocker Spaniel is een opgewekte, lieve en gevoelige hond. Het is een echte kindervriend. Amerikaanse Cocker Spaniel puppies zijn zeer tollerant en zullen alles met zich laat uithalen . Soms kunnen kinderen te ruw spelen met hem, dat moet men in het oog houden. De Amerikaanse Cocker Spaniel is vrolijk en gedraagt zich uiterst lief en vertederend. Hij houdt ervan te werken voor de mens. Vaak gaan mensen twee Amerikaanse Cockers Spaniels ineens kopen. De hondjes hebben dan ook zeer veel aan elkaar en worden de beste vrienden.  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een amerikaanse cocker spaniel.  Daar vind je een overzichtje van de verschillende hobbyfokkers uit uw regio.

Beweging

De Amerikaans Cocker heeft veel beweging nodig. De hond beschikt over een zeer goed uithoudingsvermogen en vindt het zalig om vrij te kunnen rondlopen. Een dagelijks ommetje rond de blok is niet voldoende, liever een lange wandeling of ergens een half uur ravotten is beter. Ze houden van zwemmen en jagen en speelsessies zoals frisbee... Deze hond kan op een appartement op voorwaarde dat er voldoende lichaamsbeweging is.

Opvoeding

De opvoeding van de Amerikaanse Cocker Spaniel puppies geeft zelden problemen. Voed de Amerikaanse Cocker Spaniel puppies op met zachte hand en hou er rekening mee dat ze gevoelig zijn voor de intonatie van uw stem en voor bepaalde stemmingen in huis. De hond houdt ervan te werken voor de mens. Indien u met de Amerikaanse Cocker Spaniel puppies naar de hondenschool gaat, zal u al snel merken dat hij zich daar uiterst goed amuseerd met zijn soortgenoten en met u als begeleider. De Amerikaanse Cocker Spaniel puppies zullen ook goed scoren op gehoorzaamheidswedstrijden, het is van oorspron een jachthond

Verzorging

De verzorging van de Amerikaanse Cocker is redelijk intensief. Een dagelijkse borstel en kambeurt is echt noodzakelijk. Hij dient regelmatig gewassen te worden met een goede hondenshampoo. Na de wasbeurt moet de vacht al drogend, losgemaakt worden van de huid. Zo blijft de vacht soepel en zacht en zonder klitten. Een goede trimbeurt, 1 keer op de 2 à 3maanden is absoluut noodzakelijk.


bouvier.jpgboxer.jpgbullmastiff.jpgmops.jpgNewfoundlander.jpgopvoedingpuppies.jpgpuppiestekoop15.jpgpuppiestekoop16.jpgpuppiestekoop17.jpgpuppiestekoop7.jpgpuppiestekoop8.jpgpuppiestekoop9.jpg