Je kunt voor geld een heel mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart - Josh Billings

Kleine hondenrassen

Yorkshire Terrier

Karakter

YorkshireYorkshire Terrier pups zijn speelse, lieve, energieke hondjes. Ze zijn nieuwsgierig, trektken graag de aandacht en kunnen. Yorkshire Terrier pus zijn niet echt sociaal naar andere honden en mensen toe, maar toont veel affectie aan zijn baasje. Deze hond blaft veel en slaat alarm bij onraad. Yorkshire Terrier pups komen meestal goed overeen met kinderen. De Yorkshire Terrier is rustig in huis maar buitenhuis weet hij zich toch uit te leven. Hij is gek op spelen.  Klik op de volgend link als je op zoek bent naar een yorkshire terrier?  Daar vind je een overzichtje van de verschillende hobbyfokkers uit uw regio.

Beweging

De Yorkshire Terrier pup kan enorm goed gewegen en past zich qua beweging aan het gezin en kan daardoor prima op een flat gehouden worden.

Opvoeding

Een Yorkshire Terrier pup heeft een consequente opvoeding nodig om hem onder controle te houden. Men moet een Yorkshire Terrier pup zeer jong bijbrengen wat er van hem verlangd wordt.  Yorkshire Terrier puppies zullen snel leren wanneer u consequent bent en de lessen op een positieve en voor de hond leuke en afwisselende manier aanbrengt! Men moet een Yorkshire Terrier pup zeer jong bijbrengen wat er van hem verlangd wordt.

Verzorging

U moet de Yorkshire Terrier elke dag intensief kammen en borstelen. Als u hierin geen zin hebt laat dan de bij een trimsalon wat korter knippen. De haren worden in regel voor de ogen weggehouden met een elastiekje of een strikje. De vacht van showhonden worden meestal beschermd door deze in papillotten te draaien. Kijk de oren van uw Yorkshire Terrier regelmatig na en verwijder de losse haren in de gehoorgang.


asielen.jpgasielgenk1.jpgBassetHound.jpghondenfokker.jpgHondenrassen_BichonFrise.jpgJackRussell.jpgpuppiestekoop4.jpgpuppiestekoop5.jpgpuppiestekoop6.jpgteckel.jpgTibetaanseTerrier.jpgVolwassenHond.jpg