Heb je naaste lief als je auto en je hond - Kadé Bruin

Kleine hondenrassen

West Highland White Terrier

westieKarakter

West Highland White Terrier pups zijn vrolijk, moedig, allert en trouw aan baas en gezin. Het zijn prima wakers. West Highland White Terrier pups kunnen normaal gezien goed opschieten met soortgenoten en zijn een prima speelkameraadje voor kinderen. Ze zullen zelden vechten met andere honden. De West Highland White Terrier of Westie, is een kleine, actieve hond die die barst van zelfvertrouwen. De West Highland White Terrier houdt van gezelschap en heeft veel aandacht nodig. Hij blaft wel bij het minste.

Beweging

Westies hebben veel beweging nodig. Balspelletjes, stoeien en ravotten, deze hond is er dol op. Ze graven graag en sommige honden willen nogal eens de benen nemen. Zorg voor een goede omheining.
 

Opvoeding

West Higland White Terrier pups hebben een consequente opvoeding noding. West Highland White Terrier pups kunnen zefstandig zijn en eigenwijs. Ze hebben een uitgesproken persoonlijkheid. West Highland White Terrier pups proberen steeds hun eigen wil door te zetten met behulp van zijn charme. Hij heeft beslist grenzen nodig. Met een consequente opvoeding en het nodige doorzettingsvermogen kan je een Westie toch behoorlijk gehoorzaam maken.  Hondenschool is aangeraden.

Verzorging

De West Highland Terriër moet een harde vacht hebben en mag dat mag daarom niet al te vaak gewassen worden omdat dit de vacht te sluik maakt. Wanneer de Westie zich buiten vuil heeft gemaakt, kunt u beter de vacht laten opdrogen en de vuiligheid er daarna uitborstelen. De Westie moet drie tot vier keer per jaar geplukt worden. De vacht van showhonden heeft meer verzorging nodig.


AkitaInu.jpgAmericanStaffordshireTerrier.jpgAmerikaanseBuldog.jpggoedehondenfokker.jpgGoldenRetriever.jpghondenfokker.jpgpuppiestekoop20.jpgpuppiestekoop21.jpgpuppiestekoop3.jpgyorkshire.jpgzindelijkheidstraining.jpgzindelijkheidstraining1.jpg