'Rare wezens', zucht de hond. Ze hebben een gehoorapparaat, een vals gebit en een bril en niks om beter te ruiken. En dat is nou juist essentieel - Kadé Bruin

Kleine hondenrassen

Tibetaanse Terrier

TibetaanseTerrierKarakter

De Tibetaanse Terrier is een geliefde gezinshond die behoort tot de kleine hondenrassen. Hij is dapper, intelligent, lief en absoluut niet vechtlustig aangelegd. De Tibetaanse Terrier is in zijn eigen beleving een reuzenhond en hij gedraagt zich daar ook naar. Tibetaanse Terrier pups moeten gesocialiseerd wordt met kinderen en andere huisdieren. Dan zal later de omgang met hen prima verlopen. Ten opzicht van andere honden kan de Tibetaanse Terrier zich wel wat bazig opstellen. Hij zal niet over zich laten lopen. Ten opzichte van vreemden is de Tibetaanse Terrier van nature wat gereserveerd. Zoek via de link een Tibetaanse Terrier hobbyfokker op de kaart gesitueerd.

Beweging

De Tibetaanse Terrier heeft meer dan de gemiddelde hoeveelheid lichaamsbeweging nodig. Het is een speelse hond die veel plezier beleeft aan behendigheidstraining.

Opvoeding

Tibetaanse Terrier pups zijn gemakkelijk op te voeden. Ze zijn erg gevoelig voor de intonatie van uw stem. Daarom hebben Tibetaanse Terrier pups een zachte, evenwichtige opvoeding nodig. Ze zijn intelligent en begrijpen snel wat u bedoelt. Tibetaanse Terrier pups zitten niet graag alleen.

Verzorging

Borstel de Tibetaanse Terrier zeker eens per week en maximaal twee maal per week.


bullmastiff.jpgbullterrier.jpggoedehondenfokker.jpgGoldenRetriever.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop4.jpgpuppiestekoop5.jpgSchotseCollie.jpgSharPei.jpgshih-tzu.jpgSiberischeHusky.jpg