Als je in Engeland een drukke straat wil oversteken, doe je er goed aan een hond mee te nemen. Geen enkele Engelsman zal ooit een hond omverrijden - Alec Guinness

Kleine hondenrassen

Teckel

teckelKarakter

Een teckel is een moedige dominante hond. Hij heeft gevoel voor humor, is slim, waaks en levendig. Het eigen gezin komt bij de teckel op de eerste plaats. Aan vreemden heeft hij in de regel geen boodschap. Een teckel stelt zich gereserveerd op wanneer hij in de buurt is van mensen die hij niet kent. Als u teckel puppies al vroeg aan kinderen laat wennen zal hij later in de buurt van kinderen nooit voor problemen zorgen. Ook met andere honden kunnen teckel puppies meestal goed opschieten al kunnen sommige exemplaren soms wat overmoedig reageren op grotere soortgenoten. Een teckel bezit een behoorlijke passie voor de jacht? Kik op de volgend link als je op zoek bent naar een teckel?  Daar vind je een hobbyfokker van dit hondenras in uw regio.

Beweging

Een teckel heeft veel beweging nodig zodat hij een goede conditie krijgt. Door zijn jachtinstinct is de kans groot dat deze hond weg loopt als hij niet aangelijnd wordt.

Opvoeding

Teckel puppies zijn eigenzinnig en dominant. Daarom hebben ze een consequente opvoeding nodig. Met de juiste aanpak en veel geduld kunt u teckel puppies het een en ander leren, al zullen ze nooit slaafs commando’s opvolgen. Teckels kunnen ontzettend mokken als ze vinden dat ze onterecht gestraft worden en zijn zeer volhardend in hun gedrag wanneer ze iets willen waar u het niet eens mee bent. Laat de Teckel puppies op jonge leeftijd aan allerlei situaties wennen zodat het karakter zich ten volle in positieve zin kan ontplooien. Het is een verstandig om met teckel puppies een puppycursus te volgen.

Verzorging

De Teckel moet afhankelijk van de kwaliteit van de vacht ongeveer twee keer per jaar geplukt worden. Vooral het haar bovenop de kop moet kort zijn. Knip het teveel aan beharing tussen de voetzolen weg.


AmerikaanseBuldog.jpgasielen.jpgasielgenk1.jpgGoldenRetriever.jpghondenfokker.jpgHondenrassen_BichonFrise.jpgpekingees.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop5.jpgpuppiestekoop6.jpgpuppiestekoop7.jpg