Heb je naaste lief als je auto en je hond - Jim Fiebig

Kleine hondenrassen

Shih-Tzu

shih-tzuKarakter

Een Shih-Tzu is een kleine hond die erg waakzaam is. Hij is intelligent, lief, vrolijk, aanhankelijk en erg volgzaam maar geen allemansvriend. Een Shih-Tzu is rustig, zeer sociaal, niet kleinzerig en blaft zelden. Shih-Tzu puppies leren snel en komen goed overeen met met kinderen en andere huisdieren. Een Shih-Tzu is graag in de nabijheid van mensen. Het is een echte gezelschapshond.

Beweging

Een Shih Tzu heeft niet veel beweging nodig. Een korte wandeling per dag is al voldoende. Ze kunnen perfect wonen op een flat maar hij heeft echt wel gezelschap nodig.

Opvoeding

Shih-Tzu puppies zijn over het algemeen hooghartig en eigenwijs. Shih-Tzu puppies bepalen liefst zelf wat er wel of niet moet gebeuren. Ze reageren nauwelijks op bevelen, op vriendelijke verzoeken gaat hij meestal wel in. Shih-Tzu puppies hebben een kalme, consequente opvoeding nodig. Met geduld kan echter het een en ander worden bijgebracht. De Shih-Tzu zal zich in elke situatie waardig blijven gedragen. Shih-Tzu puppies hebben baat hebben aan een opleiding in een hondenschool!

Verzorging

De vachtverzorging van de Shih-Tzu is intensief. Kam de vacht elke dag grondig uit om klitten te voorkomen. Om de haren uit de ogen te houden gebruik je best een elastiekje. Omdat de ogen een gevoelig punt zijn van de Shih-Tzu, moet u ervoor zorgen dat ze goed schoon blijven. Bedruppel de ogen daarom als het nodig is met een daarvoor bestemde lotion. Maak ook regelmatig de gehoorgang schoon. Als u geen tijd hebt de vacht goed te verzorgen kan u best om de twee maanden bij een hondenkapsalon langsgaan om de vacht kort laten knippen. Daarmee bespaart u de hond en uzelf veel ellende!


AkitaInu.jpgAmericanStaffordshireTerrier.jpgAmerikaanseBuldog.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop1.jpgpuppiestekoop3.jpgpuppiestekoop4.jpgpuppiestekoop5.jpgRottweiler.jpgschnauzer.jpgSchotseCollie.jpg