Je kan iets ontzettend doms zeggen tegen een hond en toch zal hij u bekijken met een blik die zegt: "God allemachtig. Daar zou ik nooit aan gedacht hebben - Sean Connery

Kleine hondenrassen

Schotse Terrier

SchotseTerrier

De Schotse Terrier gaat prima om met andere huisdieren en soortgenoten. Wanneer de kinderen de Schotse Terrier niet als speelgoed zien en hem in zijn waarde laten, zullen hond en kind in harmonie samen kunnen leven. Alles is afhankelijk van de manier waarop Schotse Terrier puppies gesocialiseerd zijn. Hij erg geliefd als gezinshond omdat hij een goede waker is en graag met kinderen speelt. De Schotse Terrier is erg gehecht aan zijn gezin en toont zijn aanhankelijkheid binnenshuis. Ten opzichte van vreemden is deze hond afstandelijk en komt hij hooghartig over.  Klikop de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Schotse Terrier.  Je vindt er een overzichtje van verschillende hobbyfokkers op de kaart gesitueerd. 

 

Beweging

De Schotse Terrier heeft veel beweging nodig. Hij is dol op balspelletjes. Voor de hoeveelheid beweging zal deze hond zich aanpassen aan de situatie. Let op met zwemmen, het is niet vanzelfsprekend dat de Schotse Terrier dit kan!

Opvoeding

Schotse Terriër puppies hebben een zeer vroege socialisatiecursus nodig om agressie naar andere honden te vermijden als ze ouder worden. Schotse Terrier puppies zijn echt wel onafhankelijkheid, daarom is training een uitdaging. De Schotse Terriër puppies kunnen koppig zijn en daardoor is motivatie, consistentie en positieve lof een must. Schotse Terrier puppies doen het zeer goed in gehoorzaamheid en behendigheid als de juiste opleiding technieken worden gebruikt. De Schotse Terrier is een gevoelige en zelfstandige hond die met wederzijds respect en liefde moet worden opgevoed. Hij houdt helemaal niet van gedwongen te worden en kan al even eigenzinnig als hardnekkig zijn. Een consequente baas zal niet veel problemen hebben met de opvoeding. De Schotse Terrier is een eerlijke vriend om in huis te hebben.

Verzorging

De Schotse Terriër heeft een dichte, draadharige vacht met een zachte ondervacht. Deze stugge vacht moet men dagelijks borstelen. De hond wordt een tweetal keer per jaar getrimd. Zijn borst, poten en kop knipt men bij. Let er op dat zijn kenmerkende baard zuiver blijft want er kleven gemakkelijk etensresten aan.


dalmatier.jpgDobermann.jpgDuitseDog.jpgJackRussell.jpgLabradorRetriever.jpgmaltezer.jpgpuppiestekoop8.jpgpuppiestekoop9.jpgPuppiestekoop_Cavalier.jpgSchotseCollie.jpgSharPei.jpgshih-tzu.jpg