Heb je naaste lief als je auto en je hond - Kadé Bruin

Kleine hondenrassen

Pomsky

Karakter

PomskyEen Pomsky is een kruising tussen een Pomeriaan en een Husky.  Het is dan ook logisch dat een Pomsky zowel eigenschappen vertoont van een Pomeriaan en een Husky. Van de Husky erft hij meestal de blauwe ogen en kleur van de vacht.  Van de Pomeriaan het kleinere gestalte en de vollere vacht om de nek. Pomsky puppies zijn ongelooflijk schattig en lief en hebben een grote aaibaarheidsfactor. Pomsky puppies zijn energieke puppies met een flinke dosis intelligentie en gehoorzaamheid om zich te kunnen ontwikkelen tot betrouwbare veilige honden. Een Pomsky kan meestal heel goed omgaan met kinderen en houdt van zijn familie.  De gemiddelde levensverwachting van een Pomsky is 10-14 jaar.

Opvoeding

Pomsky puppies zijn zeer intelligent en hebben veel aandacht nodig. Net als iedere andere hond zijn ze best af met een consequente opvoeding. Pomskies zijn gemakkelijk te trainen en houden van commando's. Ze kunnen perfect dienen als waakhond. Ze hebben een sterke luide niet verveldende blaf!  Pomskies zijn ook geweldig therapie honden, ze reageren goed op mensen met autisme.  Pomskies houden van graven, Als je niet wilt dat de Pomsky uw tuin omgraafd zal een consequente baas nodig zijn die hem dat afleert!

Beweging

Een Pomsky is een sportieve hond die dagelijks oefening nodig heeft. Met hem spelen in huis en tuin is voldoende. Een dagelijkse wandeling is aangeraden, uitgebreide oefening is niet nodig.