Gentleman: een man die wel de poot van zijn hond mag schudden, maar niet de hand van zijn bediende - Colin Wilson

Kleine hondenrassen

Mops

mopsKarakter

De Mops is een echte huishond die zich graag onder de mensen bevindt. Deze hond is zachtmoedig, speels, lichtgeraakt maar niet nerveus. De Mops is een echte komiek in huis. Door zijn koddige uitstraling en knorrige geluiden is hij onweerstaanbaar. De mops is zeer moedig en kan echt oud worden. Mops puppies kunnen in het begin wel een beetje druk zijn. Ze zijn dan zeer energiek. Mops puppies worden rustiger met het ouder worden. De Mops is een echte kindervriend, hij is waaks en is niet aggressief naar mensen of soortgenoten. Mops puppiies vragen veel aandacht en kunnen jaloers worden als de aandacht van de eigenaar naar iets anders uitgaat.  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een mops?  Daar vind je een overzicht van verschillende hobbyfokkers  in uw regio.

Beweging

De Mops vindt het heerlijk om bij helder weer buiten te rennen en te ravotten. Is het erg warm, dan doet u er goed aan de hond niet te lang uit te laten. De hond voetl zich dan het best op een schaduwrijk, koel plekje twaar hij de rest van de dag kan doorbrengen.

Opvoeding

Mops puppies moet u met zachte hand opvoeden. Mops puppies zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem, waardoor harde strafmaatregelen in principe overbodig zijn.

Verzorging

Verzorg zo nu en dan de gezichtplooien van de Mops met een daarvoor bestemde lotion. Haal de losse haren van deze hond met een rubberen borstel uit de vacht en wanneer dat nodig is, druppelt u de ogen.


BassetHound.jpgbeagle.jpgBernerSennen.jpgBobtail.jpgBorderCollie.jpgbouvier.jpgboxer.jpgbullmastiff.jpgbullterrier.jpgChihuahua.jpgchow-chow.jpgdalmatier.jpg