'Rare wezens', zucht de hond. Ze hebben een gehoorapparaat, een vals gebit en een bril en niks om beter te ruiken. En dat is nou juist essentieel - Kadé Bruin

Kleine hondenrassen

Maltezer

maltezer

Maltezer puppies zijn speels, levendig, intelligent en vriendelijk. Maltezers zijn zeer aanhankelijk voor alle leden van het gezin. Maltezer puppies zijn geen ruziezoeker en kunnen goed opschieten met zowel honden als ander huisdieren. Vreemden worden over het algemeen goed ontvangen. Maltezer puppies kunnen ook zeer goed overweg met kinderen. De Maltezer past zich moeiteloos aan de gezinssituatie aan. Een Maltezer heeft veel aandacht nodig en kan slecht tegen alleen zijn. De Maltezer is een klassieke gezeldschapshond! Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een maltezer?  Je vind er een overzichtje van de verschillende hobbyfokkers op de kaart gesitueerd.  

 

Beweging

Maltezers hebben niet veel lichaamsbeweging nodig maar stelt een wandeling wel op prijs. Een Maltezer is geschikt voor kleine woningen zonder tuin.

Opvoeding

Maltezer puppies zijn gemakkelijk op te voeden omdat Maltezers graag bij hun gezin horen en zich goed aanpassen aan de omstandigheden. Maltezer puppies moeten consequent opgevoed worden maar niet uiterst streng. Ze zijn erg gevoelig voor harde woorden en mogen dan ook nooit met de harde hand opgevoed worden.

Verzorging

De verzorging van de vacht van de Maltezer is intensief. Een Maltezer moet elke dag goed gekamd en regelmatig gewassen worden. Met een speciaal daarvoor bestemde lotion kunt u lelijke traanstrepen voorkomen. Soms groeien er haren in de ooghoeken van deze hond, deze kunnen de oogbol irriteren. Voorkom dit door deze haren te verwijderen. Maltezers verharen niet. Tijdens een borstelbeurt blijven dode haren in de borstel achter.


Newfoundlander.jpgopvoedingpuppies.jpgpekingees.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop1.jpgTibetaanseTerrier.jpgVolwassenHond.jpgVolwassenHond1.jpgWeimaraner.jpgwestie.jpgyorkshire.jpg