Hoe meer ik de mensen leer kennen, hoe meer ik van mijn hond houd - Michel Eyquem de Montaigne

Kleine hondenrassen

Lhasa Apso

Karakter

LhasaApsoLhasa Apso puppies zijn erg gesteld op hun baasje en op contact met zijn gezin. Lhasa Apso puppies kunnen met soortgenoten, andere huisdieren en met kinderen goed overweg. Ten opzichte van vreemden stellen Lhasa Apso puppies zich wat gereserveerd op. Deze hond heeft een uitstekend gehoor en zal de eerste zijn bij een vreemd geluid om zijn baas te waarschuwen. De Lhasa Apso is een kleine gezinshond. Het is een trouwe, lieve, intelligente, levendige hond.  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een Lhasa Apso.  Je vind daar een overzichtje van de verschillende hobbyfokkers op de kaart gesitueerd.

 

Beweging

De Lhasa Apso zit graag binnen en heeft geen lange wandelingen nodig.

Opvoeding

Lhasa Apso puppies kunnen soms wat eigenwijs zijn. Lhasa Apso puppies zijn intelligent genoeg om uw regels te begrijpen. Lhasa Apso puppies hebben een consequente, positieve, vriendelijke opvoeding nodig die niet te hard is. Verwacht van Lhasa Apso puppies geen kunstjes en leidt zijn karakter in de juiste banen door hem te belonen wanneer hij iets goed doet. Harde woorden kunnen deze hond diep in zijn ziel raken, waarna de hond zich beledigd en zwaar ontdaan zal terugtrekken.

Verzorging

De vacht van de Lhasa Apso heeft wel wat onderhoud nodig. U moet de vacht van deze hond wekelijks borsteln en kammen.  Dit moet zorgvuldig gebeuren. Niet alleen de bovenvacht van de Lhasa Apso maar vooral ook de ondervacht moet worden ontdaan van beginnende klitten. Trek tijdens het kammen niet te hard aan de vacht en gebruik eventueel een lotion om het afbreken van de haren te voorkomen. Kijk de ogen van deze hond regelmatig na op vuil of irritante haren, knip het teveel aan haren tussen de voetzolen weg en houd de gehoorgang schoon. Soms wordt de vacht wel eens kortgeknipt. Hoewel dit door de echte liefhebber afgekeurd wordt is het nog altijd beter dan een langharige hond die vol klitten zit.


DuitseDog.jpgDuitseHerder.jpgEngelseBuldog.jpgEngelseCocker.jpgFoxTerrier.jpgFranseBuldog.jpgmaltezer.jpgmops.jpgNewfoundlander.jpgopvoedingpuppies.jpgpekingees.jpgpoedel.jpg