Heb je naaste lief als je auto en je hond - Jim Fiebig

Kleine hondenrassen

Jack Russell Terrier

Karakter

JackRussellDe Jack Russell Terrier is binnen echt een lieve gezellige hond, Deze hond is zeer trouw aan familie en kan best met iets oudere kinderen overweg.. Buiten is de Jack Russell Terrier een zeer moedige en zelfstandige jachthond. Jack Russell Terrier pups leren makkelijk en zijn erg slim. De Jack Russel is een alerte, actieve, aanhankelijke en sportieve hond. Het is een goede waker en zal regelmatig blaffen. Deze hond kan wel koppig zijn maar is over het algemeen is de Jack Russel Terrier een lieve hond. Als u de Jack Russell Terrier pups vanaf jonge leeftijd socialiseert, zal de omgang met soortgenoten en andere huisdieren geen enkel probleem vormen.  Klik op de link als je op zoek bent naar een Jack Russell Terrier.  Je vind daar een overzicht van verschillende hobbyfokkers op de kaart gesitueerd.

 

Beweging

De Jack Russell heeft veel energie. U moet er dan voor zorgen dat ze deze energie kunnen kwijtraken. Deze hond neemt absoluut geen genoegen met driemaal daags een blokje om. De Jack Russell moet elke dag kunnen rennen en dollen, en daarnaast graven ze ook graag. Ze voelen zich op een boerderij dan ook erg thuis, waar ze zich buitengewoon nuttig kunnen maken als verdelger van ongedierte. Deze hond is erg geschikt voor sporten als behendigheid en fly-ball.

Opvoeding

Jack Russell Terrier pups hebben en strenge, consequente opvoeding nodig want Jack Russell Terrier pups kunnen eigenzinnig zijn. Ze hebben geen gebrek aan zelfvertrouwen. Indien u de Jack Russell Terrier pups geen regels zou opleggen zal hij niet aarzelen om zijn eigen zin door te drijven. Laat u niet vermurwen de ondeugende uitstraling van de Jack Russell Terrier pups want ze weten zelf erg goed dat ze u hiermee op het verkeerde been kunnen zetten. Blijf altijd consequent! Gehoorzaamheidtraining is aanbevolen bij deze hond.

Verzorging

De Jack Russell is gemakkelijk te verzorgen. In de ruiperiode moet men bij deze hond elke dag met een rubberen borstel de losse haren uit de vacht verwijderen. De ruwharige soort moet zo nu en dan ook geplukt worden, waarbij de oude vacht met de hand uit de vacht worden gehaald.


asielgenk1.jpgBassetHound.jpgbeagle.jpgBernerSennen.jpgBobtail.jpgBorderCollie.jpgLabradorRetriever.jpgmaltezer.jpgmops.jpgNewfoundlander.jpgopvoedingpuppies.jpgpekingees.jpg