Je kunt voor geld een heel mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart - Josh Billings

Kleine hondenrassen

Dwergschnauzer

Karakter

DwergSchnauzerDwergschnauzers zijn sportieve, levendige honden met een stevig temperament. Zijn oplettendheid, waakzaamheid en temperament maakt hem tot een goede waakhond. Deze hond kondigt een bezoeker met luid geblaf aan. Meestal is de Dwergschnauzer een vriend voor kinderen en andere huisdieren. De Dwergschnauzer is een goede huishond, maar toch kan hij niet alle honden even vriendelijk ontvangen. Deze hond is erg gesteld op gezelschap en nooit aggresief.  Klik op de link als je op zoek bent naar een dwergschnauzer?  Daar vind je een overzichtje van de verschillende hobbyfokkers op de kaart gesitueerd. 

 

 

Beweging

De Dwergschnauzer is een sportieve hond en heeft enorm veel energie en temperament. Wandelingen in de vrije natuur of lekker ravotten in de tuin vinden ze heerlijk.

Opvoeding

Dwergschnauzer puppies hebben een consequente opvoeding nodig, soms kunnen de puppies echt koppig zijn. Dwergschnauzer puppies zijn snelle en pientere leerlingen, maar vaak hebben ze zo hun eigen ideeën over de commando’s die gegeven worden. Wissel de oefeningen af met spelen en herhaal ze niet te lang achter elkaar. Met een degelijke opvoeding voorkomt men dat dwergschnauzer puppies blafferig worden!

Verzorging

Dwergschnauzers moeten minimaal twee keer per jaar getrimd worden. Deze hond mag nooit geschoren worden, want dan wordt de vacht voor jaren verpest. Knip het teveel aan haren tussen de voetzolen weg en kam de hond regelmatig dit om klitvorming te voorkomen. Verwijder het teveel aan haren in de gehoorgang, snor, baard en te lange wenkbrauwen.


dalmatier.jpgDobermann.jpgDuitseDog.jpgDuitseHerder.jpgEngelseBuldog.jpgEngelseCocker.jpgPuppiestekoop_Cavalier.jpgpuppiestekoop_home.jpgRottweiler.jpgschnauzer.jpgSchotseCollie.jpgSharPei.jpg