Als je in Engeland een drukke straat wil oversteken, doe je er goed aan een hond mee te nemen. Geen enkele Engelsman zal ooit een hond omverrijden - Alec Guinness

Kleine hondenrassen

Dwergpincher

kleine hondenrassenKarakter

Dwergpinchers zijn door hun goede gehoor goede waakhonden. Dwergpinchers zijn zeer trouw, alert en speels en hebben een goede band met het gezin waarin ze wonen. Dwergpincher pups vereisen een goede socialisatie. Ze kunnen achterdochtig worden rond vreemden. Als Dwergpincher pups goed gesocialiseerd worden doen ze het goed rond kinderen en andere huisdieren. Deze hond zal dan graag met hen spelen en lief zijn. Zoek via de link een Dwergpicher hobbyfokker op de kaart gesitueerd.

 

Beweging

Een Dwergpincher heeft veel beweging nodig. Het is aangeraden minstens 3 maal per dag een wandeling te maken met deze hond. Dwergpinchers zijn levendige honden die graag stoeien en rennen. Ze zijn leergierig en energiek en kunnen lange wandelingen maken. Een Dwergpincher kan op een appartement als u hem minstens 3x per dag mee naar buiten neemt.

Opvoeding

Dwergpincher pups zijn zeer alert en willen graag hun zin doordrijven. Het is van groot belang dat de Dwergpincher goed luistert. Daarom is het aangeraden om met Dwergpincher pups een gehoorzaamheidstraining te volgen. Consistentie is belangrijk bij het opvoeden van de dwergpincher pups. Dwergpincher pups zijn zeer leergierig, waar je als baas gebruik van moet maken.

Verzorging

Een Dwergpincher is gemakkelijk te verzorgen. In de ruiperiode gebruikt u een rubberen borstel om de dode en losse haren van de hond te verwijderen, en als u daarna de vacht met een iets vochtige doek wrijft, begint de vacht prachtig te glanzen. Uiteraard horen de nageltjes kort te zijn.


bouvier.jpgboxer.jpgbullmastiff.jpgbullterrier.jpgpuppiestekoop3.jpgpuppiestekoop4.jpgpuppiestekoop5.jpgpuppiestekoop6.jpgteckel.jpgTibetaanseTerrier.jpgVolwassenHond.jpgVolwassenHond1.jpg