Al gehoord van die twee vlooien die de Lotto gewonnen hadden? Ze kochten een hond in Spanje - Abott Russ

Kleine hondenrassen

Chihuahua

kleine hondenrassenKarakter

Chihuahua's staan bekend als de kleinste hondjes ter wereld. Hij is uitermate geschikt als gezelschapshond. Chihuahua's zijn fel aan hun baas gehecht. Chihuahua pups kunnen soms wantrouwig zijn tegenover vreemden. Soortgenoten worden over het algemeen goed geaccepteerd. Chihuahua pups kunnen niet goed omgaan met kinderen. Chihuahua pups worden door hun kleine gestalte, gemakkelijk als speelgoed aanzien. Chihuahua puppies hebben veel energie en zijn een goede waakhond. Deze hond heeft veel belangstelling voor alles wat om hem heen geberut. De Chihuahua bestaat in kortharige en langharige variant. De kortharige Chihuahua heeft een glanzende, platliggende en zachte vacht. De langharige Chihuahua heeft lang, fijn, zacht haar; dit kan sluik of licht golvend zijn. Deze hond heeft een forse kraag en oorfranjes rond de nek. De kortharige Chihuahua is meestal pittiger van karakter dan de langharige Chihuahua.  Klik op de volgende link wanneer je op zoek bent naar een Chihuahua.  Daar vind je een hobbyfokker in uw regio.

Beweging

De meeste Chihuahua's wandelen graag maar zijn ook tevreden met een korte wandeling of wat snuffelen rondom het huis. Deze hond kan perfect gehouden worden op een flat.

Opvoeding

Chihuahua pups kunnen lastig zijn om mee te trainen. Het zijn leergierige schoothondjes. Chihuahua pups hebben een liefdevolle maar consequente opvoeding nodig. Als de eigenaar niet streng genoeg is, kunnen Chihuahua puppies slechte gewoonten aanleren zoals blaffen of bijten. Tot de twaalfde levensweek zijn de chihuahua pups het meest vatbaar om te leren. Alles wat ze in die periode zien, horen en meemaken, is goed voor de rest van hun leven. Laat de chihuahua puppies kennismaken met andere dieren, mensen, honden. Breng hem in veel verschillende situaties zoals in het verkeer, naar markten, … Kortom, alle situaties of plaatsen waar de chihuahua puppies later misschien zou kunnen komen, moeten ze nu leren kennen.

Verzorging

De langharige Chihuahua's moeten gewoon gekamd en geborsteld worden, terwijl de kortharige Chihuahua's nu en dan eens met een rubberen borsteltje geborsteld moeten worden. Druppel de ogen van deze hond regelmatig om traanstrepen te voorkomen. Kijk ook regelmatig de tandjes na op tandsteen. Houd de nageltjes kort.


opvoedingpuppies.jpgpekingees.jpgpoedel.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop1.jpgpuppiestekoop10.jpgpuppiestekoop6.jpgpuppiestekoop7.jpgpuppiestekoop8.jpgpuppiestekoop9.jpgPuppiestekoop_Cavalier.jpgpuppiestekoop_home.jpg