Heb je naaste lief als je auto en je hond - Kadé Bruin

Grote hondenrassen

Newfoundlander

NewfoundlanderKarakter

Newfoundlander puppies zijn kinder vrienden bij uitstek. Toch moeten kinderen leren om verstandig met Newfoundlander puppies om te gaan. Newfoundlander puppies zijn kwetsbare jonge dieren. Het skelet van deze hond is dan nog niet ontwikkeld en bestaat uit kraakbeen en is dus zeer kwetsbaar. Laat kinderen nooit slepen met uw Newfoundlander pup. Oppassen met kleine kinderen en deze hond vanwege zijn enorm gewicht!
De Newfoundlander is een grote hond die qua uiterlijk wat weg heeft van een beer. Het is een harmonieuze, dappere, sociale, zachtmoedige en zeer aanhankelijke hond. De Newfoundlander is zeer geduldig en ongevaarlijk voor gasten. Hij is niet echt waaks maar beschermt zijn gezin wanneer het effectief nodig is. De Newfoundlander is erg moedig. Blaffen doet hij weinig.  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een Newfoundlander? Daar vind je een hobbyfokker in uw regio!

Beweging

Newfoundlanders zwemmen graag, zwemmen is dan ook de ideale lichaamsbeweging voor deze hond. Onderneem geen lange vermoeiende tochten met de Newfoundlander tot wanneer hij volledig is uitgegroeid. Zijn dikke vacht beschermt hem tegen de regen en de kou waardoor hij perfect buiten kan gehouden worden.

Opvoeding

Newfoundlander puppies opvoeden kost veel tijd en energie, zeker het eerste jaar! Het gedrag van uw Newfoundlander staat of valt met de opvoeding die u geven zal. Newfoundlander puppies hebben een vriendelijk maar consequente opvoeding nodig. Het moet duidelijk zijn dat u de baas ben! Newfoundlander puppies zullen zich er prettig bij voelen wanneer u duidelijke taal spreekt en rechtlijnig bent! Newfoundlander puppies hebben baat bij een puppycursus, gevolgd door een gehoorzaamheidscursus! Dit kan u helpen u hond beter te verstaan en te begrijpen waarom honden bepaalde dingen doen.

Verzorging

Borstel en kam uw Newfoundlander regelmatig,en vergeet daarbij vooral de ‘broek’ niet en andere plaatsen waar zich klitten vormen. Knip het teveel aan haar tussen de voetzolen weg.


pekingees.jpgpuppiestekoop.jpgpuppiestekoop11.jpgpuppiestekoop14_socialisatie.jpgpuppiestekoop16.jpgpuppiestekoop4.jpgpuppiestekoop7.jpgPuppiestekoop_Cavalier.jpgRottweiler.jpgSchotseCollie.jpgSint-Bernard.jpgWeimaraner.jpg