Je kan iets ontzettend doms zeggen tegen een hond en toch zal hij u bekijken met een blik die zegt: "God allemachtig. Daar zou ik nooit aan gedacht hebben - Sean Connery

Grote hondenrassen

Dobermann

dobbermannKarakter

De dobermann is een karaktervolle waak- en verdedigingshond die tegenwoordig ook als gezinshond gehouden wordt. De Dobermann is vriendelijk, aanhankelijk en vooral gehecht aan zijn baas en het gezin. Indien goed gesocialiseerd en opgevoed kan de Dobermann goed met kinderen overweg. Ze kunnen meestal niet goed opschieten met andere huisdieren. Tegenover vreemden is hij wantrouwig, ongewenste bezoekers worden tot staan gebracht. De Dobermann zal zijn baas en gezin verdedigen indien nodig. De Dobermann is eigenzinnig en intelligent. De Dobermann zal u voordurend beproeven, u proberen uit te dagen en proberen u te slim af te zijn. De Dobermann teefjes zijn toleranter en dan de Dobermann reuen die veel wilder en overheersender zijn.  Klik op de volgende link als je op zoek bent naar een dobermann.  Daar vind je een overzichtje van de verschillende hobbyfokkers van dit specifieke ras op de kaart gesitueerd.

Beweging

Een Dobermann heeft veel beweging nodig. Hij is erg energiek en heeft een groot uithoudingsvermogen. Hij houdt van zwemmen, naast de fiets lopen of rennen in de bossen. Hij is geschikt voor allerlei takken van hondensport. Een veilig omheinde tuin is het beste voor een Dobermann zodat hij vrij kan bewegen. De Dobermann is een werkhond en blinkt uit in gehoorzaamheid, zoek-en reddingsacties, politie werk, en als therapie hond.

Opvoeding

De opvoeding van de Dobermann puppies vraagt de nodige aandacht. Deze puppies hebben nood aan een dominante baas. Dobermann puppies vragen een evenwichtige, harmonieuze en consequente opvoeding in een ontspannen ongeving. Als de opstandigheden niet optimaal zijn kan uw hond een nerveus dier worden met angstig gedrag waarbij hij onnodig kan gaan bijten. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid zijn cruciaal tegen verlegenheid. De Dobermann zal niet reageren op ruwe of hardhandige opvoedingsmethoden. Deze hond luistert et beste met positieve benadering en respect.

Verzorging

De vacht van de Dobermann heeft niet veel verzorging nodig. Af en toe borstelen of de vacht afvegen met een vochtige doek zal de losse haren minimaliseren. In de ruiperiode kunt u een rubberen handschoen met nopjes gebruiken om dode en losse haren te verwijderen. Houd de nagels van deze hond kort en kijk het gebit zo nu dan na op aanslag of tandsteen.


BorderCollie.jpgbouvier.jpgboxer.jpgbullmastiff.jpgbullterrier.jpgChihuahua.jpggoedehondenfokker.jpgGoldenRetriever.jpghondenfokker.jpgHondenrassen_BichonFrise.jpgJackRussell.jpgLabradorRetriever.jpg